texture

Solide proloog voor Tim en Tom Coronel

Rosario 2 januari 2016 – De kop is eraf. Dakar 2016 ging zaterdagavond eindelijk van start. Na een korte podiumceremonie reden de equipes via een lange verbinding naar de proloog van Dakar 2016.

Deze korte etappe bepaalde de startvolgorde voor de eerste echte etappe op zondag. Tim en Tom Coronel haalden beiden de finish en konden zonder problemen het bivak bereiken. In het bivak worden de Maxxis Dakar Buggy’s nagekeken en klaar gemaakt voor de etappe van morgen.

 

20160101: ROSARIO-Argentina:

20160101: ROSARIO-Argentina:

 

 

Na een paar hectische dagen was het vandaag dan eindelijk zover. De Maxxis Dakar Buggy’s werden uit het parc ferme gehaald en in de middag was het tijd voor de podiumceremonie. “Het was niet normaal hoeveel mensen er weer langs de route naar het podium stonden”, vertelde Tim enthousiast na afloop van de etappe. “Het is zo mooi om te zien hoe de Dakar leeft hier dat is echt ongelooflijk.” Na het podium stond de proloog op het programma. Een korte proef waar niets te winnen valt, maar veel te verliezen. Tim en Tom deden het beiden rustig aan en kwamen respectievelijk op de 43ste en de 51ste plaats binnen. Tim was tevreden na afloop: “het ging best oké. Ik heb de eerste drie kilometer rustig aan gereden en daarna heb ik het gas erop gedaan. Het was een beetje een Mickey Mouse baantje, maar er zaten toch wel wat tricky stukken in. Ik ben blij om weer in mijn kindje te rijden al was het rijden zonder voorruit wel even wennen. Vooral op hoge snelheid was het even zoeken naar de juiste zithouding want als je te hoog zat dan klapperden je wangen zo lekker. Al met al heb ik genoten en kijk ik uit naar de etappe van morgen.”

 

Ook Tom was tevreden na afloop van de korte proloog: “Ik heb het naar mijn zin gehad en het een beetje rustig aan gedaan. Voor mij valt hier weinig te winnen dus heeft het ook geen zin om onnodige risico’s te nemen. Het was een korte etappe, maar wel even lekker om in het ritme te komen. Vannacht nog even lekker slapen en morgen gaat het echt beginnen.”

 

De proloog, die overigens door Bernhard ten Brinke gewonnen werd, werd opgeschrikt door een ernstig ongeval waarbij publiek betrokken was. “We kregen na de finish van de etappe te horen dat de proloog stilgelegd werd vanwege een ongeval”, aldus Tim. “Er zou een deelnemer het publiek ingereden zijn en dat zijn nooit leuke berichten. Wij leven mee met de slachtoffers en hopen op een snel herstel.”

Tekst: Martijn van Oort    Foto: Willy Weyens