texture

SS3 Tim Coronel: “Navigeren was lastig vandaag”

Tim Coronel heeft tijdens de 3de etappe van Foum Zguid naar Oum Jrane weer een goede dag meegemaakt in Marokko. Coronel reed zijn Maxxis Dakar Buggy naar een voorlopige 18de tijd en dat was vanwege de lastige navigatie een prima prestatie. De mooie 5de tijd van gisteren werd teniet gedaan toen bleek dat hij 30 minuten tijdstraf kreeg vanwege het missen van een waypoint waardoor hij uiteindelijk als 21ste geklasseerd werd. Het nadeel van deze tijdstraf was dat Tim vandaag verder naar achteren moest starten waardoor het zicht wat minder was.

De 347 kilometer lange etappe van vandaag was een lastige qua navigatie. Coronel startte ver achter in het veld en ook dat hielp niet echt mee. Tim vertelt na afloop: “Het navigeren was lastig vandaag. Het eerste gedeelte van de etappe was vlak met lange rechte halen, maar het zicht was niet top. De zandstormen zorgde ervoor dat ik bijna niets zag en ik zat ook vast achter wat andere deelnemers.”
Na de tijdstraf van gisteren was Coronel extra op zijn hoede en toen hij op een gegeven moment verkeerd reed nam hij geen risico: “Ik was op een bepaald moment echt even de weg kwijt. Ik dacht dat ik in mijn leven al wat meegemaakt had qua navigatie, maar vandaag was het moeilijker dan tijdens de gehele Dakar Rally. Op dit soort momenten merk je pas echt dat je het alleen moet doen, maar dat maakt het wel weer specialer als je de route dan toch weer terugvindt. Ik ben teruggereden naar een punt wat ik herkende en vandaaruit weer opnieuw begonnen. Dat kostte helaas wel wat tijd”, aldus Coronel.

 

 

 

Dat niet alleen Tim problemen had met navigeren werd duidelijk toen hij terug kwam rijden naar een bekend punt: “Ik denk dat er wel 16 man stond die net als ik even de weg kwijt waren. Mijn grote held Pascal (de Baar) stond daar ook en ik heb hem even de weg gewezen”, lacht Tim. “Normaal haalde hij mij uit de penarie, maar dit keer kon ik hem een keertje helpen. Toen ik uiteindelijk weer onderweg was kwamen de duinen en daar voelt de Maxxis Dakar Buggy zich helemaal thuis. Ik heb heerlijk gereden in de duinen, maar vanwege het zicht heb ik wat rustiger aan gedaan. Ik heb het vandaag super naar mijn zin gehad en de Buggy gaf geen krimp. Ik kijk alweer uit naar morgen, want dan staat er wederom een fantastische etappe op ons te wachten.”

Ook vandaag wist Tim niet helemaal ongeschonden uit de (navigatie)strijd te komen. Tim finishte als 18de, maar wel met 10 minuten straftijd. Coronel bezet na 3 etappes de 7de plaats in het auto/ Buggy klassement maar is daar eigenlijk niet echt mee bezig: “Natuurlijk kijk je met een schuin oog naar het klassement, maar het gaat mij om het genieten. Het is heerlijk om zonder druk te kunnen rijden en het gewoon van dag tot dag te bekijken. Er gaat nog veel moois komen deze week dus laat maar komen die etappes!”

 

 

 

Etappe 4 Oum Jrane – Merzouga 271,5 km
Ook vandaag weer een dag vol afwisseling. Een relatief korte etappe, met snelle passages, fesh-fesh, de duinen van Ouzina, de testpistes van de fabrieksteams en een pittige eerste doorsteek van Erg Chebbi. Een van de mooiste stukken van de rally is de beklimming van de bloemenberg. Zanderige passages tot aan de top en een kilometerslange afdaling. Ook de duinen aan het einde van de etappe zijn pittig en het is weer een etappe voor de goede navigator.