texture

Tim en Tom beginnen te genieten in Saoedisch stof

De tweede etappe van de Dakar Rally is wederom heel erg stoffig. Daar rijden Tim en Tom Coronel de hele dag eigenlijk in. Daardoor is inhalen lastig, maar het lukt de broers wel om plekje voor plekje naar voren te kruipen. Morgen begint de marathonetappe en daar zijn Tim en Tom klaar voor.

 

 

 

Tim en Tom hebben nog last van het resultaat in de proloog. “Het was weer een stoffige, we moesten veel achter mensen aan rijden over die hele snelle paden. We hebben dan wel iets meer snelheid dan de mensen die voor ons zaten en als de wind de goede richting op staat dan kom je ook dichterbij. Maar dan ga je de hoek om en heb je de wind weer op kop en rij je vol in het stof en moet je van het gas af. Maar we halen steeds wat mensen in en gaan plekje voor plekje naar voren,” vertelt Tom.

 

 

Qua navigatie ging het bijna vlekkeloos volgens Tom. “Het was best makkelijk. Bij een waypoint hebben we even moeten draaien. Er ging een groepje motorrijders naar links, wij volgden, maar het klopte niet dus we zijn meteen gedraaid. Zo hebben we heel dat clubje met motoren ingehaald, dus dat ging super.”

 

Tim beaamt dat zij nog wat last hebben van de proloog. “We wisten natuurlijk na eergisteren dat we het een paar dagen wel zwaar zouden hebben. Maar het was wel een mooie dag, met hele mooie duinen en daarna wat technischer. Daar moesten we even wakker worden en dat waren we ook gelijk. Ook mooie omgeving en wat jumps. De auto gaat heel goed, geen problemen. Dus ik kan niet anders zeggen dan dat we er lekker in beginnen te komen en beginnen te genieten.”

 

 

Na twee lange dagen komt daar een derde bij, de rally gaat van Al Duwadimi naar Al Salamiya over een proef van 438 kilometer. Het is het eerste deel van de marathonetappe, deze belooft een interessante mix van ondergronden. Passages met stenen, maar ook met zand en duinen. Na de finish mag er 2 uur gewerkt worden door de teams aan de auto’s en daarna gaat de Century CR6 in het parc fermé.