texture

Tim en Tom bouwen vertrouwen op in fantastische etappe

De tweede etappe van de Dakar 2021 was genieten van begin tot eind voor Tim en Tom Coronel. Zelfs een navigatiefout mocht de pret niet drukken. “Daar hebben we 20 minuten op weggegooid”, erkende Tom. “Maar verder was alles onder controle.”

Het scheelde de broers zeker een paar plaatsen in de klassering van de 457 km lange etappe naar Wadi Ad-Dawasir, maar met de 39ste plaats was Tom niet ontevreden. “Het was gewoon stom”, zegt hij. “We zaten in het stof achter de truck van Dakar Speed te sentinellen dat we erlangs wilden, en daardoor letten we niet goed op. Ik zag ineens dat we hartstikke verkeerd zaten. We zijn snel omgedraaid en terug gereden. Op dat ene dingetje na was het een serieus goede dag. Ik ben happy.”

Het was het enige smetje op een verder fantastische dag, zoals Tim het omschreef. “Een topdag. Wat een geweldige etappe. Bergen, valleien, duinen als flatgebouwen, hard zand, zacht zand: alles zat erin. De auto voelt steeds fijner aan en doet het uitstekend. Zelfs in de duinen met 400 liter benzine aan boord. Dat is hard werken voor The Beast!”

Tim krijgt steeds meer vertrouwen in de auto en durft daardoor ook het gas dieper in te trappen. “We staan nu 36ste in het klassement, maar durven ook naar boven te kijken. De competitie is ontzettend sterk. Het zijn alleen maar dikke auto’s – en dan komen wij. Het buitenbeentje, zoals gewoonlijk.”

Dat het zo goed gaat, geeft ook Tom ‘zin en energie’ om door te gaan. “Als het een martelgang is, vraag je je af waar je het voor doet. Dat is nu helemaal niet. We scheuren lekker door, maar zijn geen moment out of control. Dat is wel eens anders geweest. Het is natuurlijk nog vroeg in de rally, maar we gaan rustig richting die top 20 en ik heb er steeds meer vertrouwen in dat we daar ook gewoon thuishoren.”