texture

Tim en Tom Coronel steady door langste etappe

De langste etappe van de Dakar Rally 2022, met een wedstrijdproef van 465 kilometer, vergde veel van mens en materiaal. Ook Tim en Tom Coronel en hun Century hadden het bepaald niet gemakkelijk. Na een hachelijk moment in het begin van de etappe besloten de broers daarom om een beetje gas terug te nemen.

 

 

 

“We waren niet helemaal in racemodus vandaag, maar voor zo’n lange dag was het wel heel steady”, vertelde Tom aan de finish, waar ze de 28ste tijd mochten noteren. “We hadden een mooie flow te pakken en hebben geen gekke dingen gedaan. Eigenlijk ging het wel soepeltjes zo. Het was zeker een uitdagende etappe, maar ik denk dat we een mooie pace te pakken hebben zo.”

 

 

De vierde etappe was niet alleen lang, maar ook bijzonder gevarieerd. In het eerste deel was het parcours erg snel, met gemene sprongen. “Heel tricky”, aldus Tim. “We zijn een keer doorgeschoten. Dat was best heftig om mee te maken. Maar verder heb ik het goed naar mijn zin gehad. De auto is nog heel en wij zijn nog heel.”

 

 

In het tweede deel zaten duinen, met een paar flink hoge ertussen. “Dat was best gaaf”, vond Tom. “Veel leuker in elk geval dan het stuk aan het einde. Dat was zo gemeen, door een rivierbedding met modder en stenen, tegen de zon in kijkend. Daar zijn we goed doorheen gekomen. De auto heeft geen krimp gegeven.”

 

 

Al met al dus tevredenheid aan boord van de Desert Lion, onderweg naar het bivak in Riyad. En die tevredenheid mocht er zijn, want in het klassement boekten de broers winst, mede doordat onder anderen Nani Roma en Benediktas Vanagas er tussen vielen als gevolg van crashes met een hoop schade. In de stand bezetten Tim en Tom nu de voorlopig negentiende plaats, 5 minuutjes achter Carlos Sainz op plaats 18.