texture

Tim en Tom tevreden over eerste kilometers

Ze begonnen een beetje voorzichtig, maar met de 34ste tijd in de proloog van de Dakar Rally 2022 zijn Tim en Tom Coronel dik tevreden. De tweeling gaf op de route van 19 kilometer 2 minuten en 10 seconden toe op winnaar Nasser Al-Attiyah.

 

 

 

“De kop is eraf”, constateerde Tom Coronel aan de finish van de mini-etappe, die ondanks de beperkte lengte toch alles in zich had. “Tim was nog een beetje voorzichtig; we moeten de auto nog beter leren kennen. Maar het gevoel is goed en we hebben de swing te pakken. Dat voel ik zelf ook, want behalve navigator ben ik natuurlijk ook nog steeds coureur.”

 

 

Tim was het volledig eens met zijn broer. Ook hij is content met de Century, die zich prima hield in het gevarieerde terrein tussen Jeddah en Ha’il. “Ik ben echt wel happy. Het was best een vet proefje, met mooie duinen. Heel geschikt om erin te komen. Het was leuk in de duinen, de auto heeft lekker veel power. We weten nog niet waar de limieten van de Century liggen, dus dan rijden we een beetje back-off. Op sommige punten ontdek je vanzelf wat ie kan en waar de grens ligt.”

 

 

Om dat beter te leren voelen maakten de broers twee sprongen met de Century. “De auto heeft een mooie cadans”, merkte Tom. “We zijn niets tegengekomen wat problemen zou kunnen geven. Ik ben heel tevreden.”

 

Zondag is de eerste serieuze etappe van de Dakar 2022: etappe 1B. Een lus van 333 kilometer begint en eindigt in Ha’il.